Wist je dat..?! Ik de ondernemerscursus met een diploma heb afgerond!

Dus... nu ben ik "bevoegd" om te ondernemen! Cursus afgerond, dan ken je natuurlijk alle ins en outs van het ondernemen. Welke stappen je precies moet zetten, wie je moet benaderen enz. enz. Nou... Dat zit volgens mij net even helemaal anders.

Om te beginnen met.. Wist je dat ik het idee voor een "wist-je-datje" op een masterclass over naamsbekendheid heb geleerd.

 

Kortom.. Ondernemen leer je niet in een cursus. Ondernemen leer je dóór te ondernemen, door te doen. Door vandaag stappen te zetten zodat je morgen weer net een stukje beter bent dan vandaag. Door alle kansen te grijpen die op je pad komen, of in ieder geval,  veel. De kans die je krijg op die ene meneer te spreken, de kans om ergens je podium te pakken! 

 

Je podium pakken... Het belang van jouw spreektijd, kort en krachtig, af en toe gewoon "opeisen" is me helemaal duidelijk geworden na afgelopen dinsdag. Afgelopen dinsdag gaf Patrick van Gils van TopPresentaties bij Rabobank Amerstreek een masterclass over Naamsbekendheid. 

 

Ik kan zeggen dat ik nu bijna vijf maanden aan het ondernemen ben.. vijf maanden aan het ondernemen met Rooz Fashion. Het idee van ondernemen is volgens mij niet alleen dat je een bedrijf opzet. Ondernemen doe je je hele leven. Je hele leven zet je stappen om het de volgende dag of de volgende keer beter te kunnen doen. Heel je leven grijp je de kansen die je krijgt. Heel je leven pak je je podium.

 

Misschien zitten deze eigenschappen in het aard van 't beestje genaamd: een ondernemer..  echter ben ik er dan van overtuigd dat deze eigenschappen in de aard van heel veel beestjes zitten! 

 

En juist doordat deze eigenschappen bij veel mensen in hun aard zitten... heb ik de afgelopen vijf maanden al zoveel enthousiaste ondernemers kunnen ontmoeten. Van andere enthousiaste ondernemers leer je misschien nog wel meer dan bij een cursus. Tenslotte is het leven één grote cursus. Dus zorg dat jij jezelf de diploma's uitdeelt, dat je jouw succes behaalt! 

 

In ieder geval zit ik alweer klaar om vandaag stappen te zetten, zodat ik morgen weer net een beetje vooruitgang heb geboekt, doe je mee?! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Rozemarijn van Gorp

Rozemarijn van Gorp

Tel.: +31 06 23869334

E-Mail: vangorprozemarijn@gmail.com